Repülésekkel kapcsolatban feltett,
gyakran ismételt kérdések:

- Hogyan lehet jelentkezni a repülésekre?

A Li-2 járatra írásban, előre regisztrálva kell jelentkezni a megadott e-mail címen. Minden esetben kapnak egy írásbeli visszaigazolást a jelentkezésről.

A Po-2, Kánya, Gerle repülőgépekre elég a telefonos egyeztetés is, időpont egyeztetéssel.
.

- Milyen időpontok vannak a repülésre?

Li-2 repülőgép minden hónap egy meghatározott szombatján áll a közönség rendelkezésére. Megrendelés esetén más dátumban is van mód repülni csoportoknak.

A Po-2, Kánya, Gerle repülőgépeinkkel van mód akár hétköznap is szárnyalni. 2-3 nappal előbb kérünk egy telefonos egyeztetést. Minimális repült idő Po-2, Kánya, Gerle repülőgépeken 30 perc. Ennél kevesebb időtartam esetén is tudjuk fogadni az Ügyfeleket, de egy olyan dátumon, amikor másnak is van repülése.
.

- Milyen fizetési módok vannak?

Az alapítványi támogatásként fizetett Li-2 repülés összegét előre utalással szoktuk kérni az aktuális dátum közeledtével. Egy tájékoztató levélben írjuk meg a számlaszámot.

Helyszíni készpénzfizetésre előre egyeztetés esetén van mód, illetve a Po-2, Kánya, Gerle típusú repülőgépeknél.

Helyszínen csak készpénzt van módunk elfogadni.
.

- Rossz idő esetén elmaradó repülés esetén milyen lehetőségek vannak?

A bankszámlaszámra utalt összeget visszautaljuk vagy az Ügyfél számára megfelelő másik dátumra tesszük át a foglalást. A dátumok mindig megtalálhatók a honlapon.

A rossz időjárás miatt elmaradó repülés kommunikációja miatt érdemes egy telefonos elérhetőséget megadni a jelentkezéskor.
.

- Van-e gyerek jegy?

A szabályok értelmében 2 éves kor alatt a gyermek ölben utazhat, 2 éves kor felett már külön széket kell nekik biztosítanunk, ezért teljes alapítványi támogatójegyet kell igényelni nekik is.
.

- Van-e helyjegy?

A Li-2 utasszállító repülőgépen nem adunk ki helyjegyet.
.

- Milyen módon lehet repülést ajándékozni?

Az ünnepnapon repülésre jogosító alapítványi támogató jegyet tud átnyújtani, melyhez előre utalás szükséges. A számlaszámot e-mailben küldjük el. Az info [kukac] goldtimer.hu e-mail címre küldött levélben kérjük, adja meg a gép típusát, repült idő hosszát. A pénz beérkezése után ajánlott küldeményként postázzuk a jegyet.
.

- Mit kell tudni a repülésre jogosító támogató jegyről?

A támogató jegy nem névre szól, nincs rajta ár, szerepel rajta érvényességi idő.
.

- Meddig érvényes az alapítványi támogatójegy?

A támogató jegyen feltüntetett dátumig érvényes, melyről e-mailben kap tájékoztatást.
(2016. I. negyedéve után kiadott támogatójegyeken)
.

- Li-2 repülőgépen az utaslistán történő aláírásommal mihez járulok hozzá?

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy alapítványunk az alapításának megfelelően repüléstörténeti emlékeket mutat be, repülés közben is. Ennek megfelelően a bemutató repülés során alapítványunk nem az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) által a kereskedelmi légi szállításra vonatkozó előírások szerint repül. Valamint tájékoztatjuk, hogy a kereskedelmi repülőgépeken szokásos utasülés biztosítással a Li-2 repülőgép nem rendelkezik. Ön aláírásával elfogadja ezeket és saját felelősségére vesz részt a repülésen.
.

.